Halogatás, a sikeres karrier egyik legnagyobb akadálya

Álmaink karrierjének eléréséhez olyan utakon is kell járni, amelyek ismeretlenek számunkra. A bizonytalanság pedig elveheti kedvünket, elkezdhetjük halogatni önmegvalósításunkat. Cikkünkben a halogatást, annak karrierünkre való hatását és leküzdését vizsgáljuk meg.

Amikor egy sikeres nőre tekintünk, aki szakmájában olyan kiemelkedő, hogy maguktól találnak rá az ügyfelek, azt gondolhatjuk, hogy ő már elérte az álmait. Neki biztosan sikerült megvalósítani azt a karriert, amit kitűzött magának. 

Azonban ez nem mindig van így. 

Sokan, így például az előbb említett, szakmájában sikeres nő is halogat. Igazi álmaik beteljesülésre válnak, azonban valami akadályozza, hogy elinduljon a kiteljesedés útján. 

Mi áll a halogatás mögött?

Amikor valaki egy teljesen más karrierről álmodozik, mint amiben jelenleg tevékenykedik, az igazából halogatja álmai megvalósulását. Ez alól azok sem mentesülnek, akik a mostani szakmájukban kiemelkedőek, hiszen ez nem igazi siker számukra, mert mindig hiányzik nekik valami. 

Azt a valamit pedig csak akkor szerzik meg, amikor megvalósítják önmagukat álmaik karrierje segítségével.

Azonban ezek az álmok sokszor csak olyan úton érhetőek el, ami tele van buktatókkal, bizonytalansággal. Ezek a tényezők félelmet keltenek bennünk, így pedig hajlamosak vagyunk egy másik, biztosabb választás felé fordulni. “Majd egyszer belevágok” – mondják sokan, akikben megjelenik ez a félelem. 

Pedig sokszor nem az álmainkban, az új szakmában vagyunk bizonytalanok, hanem sokkal inkább saját magunkban. Az önmagunkba vetett bizalom és az elkötelezettség rendkívül fontos szerepet játszik az álmok megvalósításában. Gyakran az a félelem, hogy nem leszünk képesek megfelelni a saját magunk által felállított elvárásoknak, megállít minket a cselekvésben, és inkább másra fordítjuk energiáinkat.

Ebből a félelemből nehéz kitörni, azonban nem lehetetlen. Egy szakértő karrier coach segít megfogalmazni a pontos lépéseket és végigkísér az úton, ami előtted áll.

Hogy hagyjam abba a halogatást?

A karrierváltás első és legfontosabb lépése az elköteleződés saját magunk, álmaink, céljaink mellett. Hidd el, hogy meg tudod csinálni! Ez az elhatározás és elhivatottság lesz az a belső tűz, ami hajtani fog belülről a megoldás felé, amikor akadályok gördülnek eléd – mert fognak. 

Az elköteleződés mellett a tervezés is létfontosságú. Az álmok megvalósítása nem csak gondolati szinten történik, hanem konkrét lépéseken keresztül is. 

Ez a terv segít az álmaink megtestesítésében azáltal, hogy felvázolja az útvonalat, meghatározza a lépéseket és határidőket és felkészít minket az előttünk álló kihívásokra.

Ez lehet egy hosszú távú stratégiai terv, pár hónapos célok, vagy akár a napi teendők listája is. A legfontosabb, hogy amikor ezt elkészítjük, megvalósítható, reális célokat állítsunk fel magunknak. Ha túl nagy elvárásokkal fordulunk saját magunk felé, amikor nem tudjuk teljesíteni a célt, letörheti kedvünket. 

Az elköteleződés és a tervezés együttesen hoz létre egy olyan alapot, aminek köszönhetően az álmaink megvalósíthatóvá válnak. Az elhivatottság arra ösztönöz, hogy cselekedjünk, míg a tervezés megmutatja az utat és szervezettséget biztosít. 

Ezeknek segítségével pedig elindulhatunk a kiteljesedés útján.

Ne hagyd cserben magad! Köteleződj el és valósítsd meg álmaidat!

Egy karrier coach segít az önmegvalósításban

A megvalósítás természetesen nehezebb, mint az elmélet kidolgozása. Ezért érdemes ilyenkor egy karrier coach segítségét kérni, aki fogja a kezünket az úton. 

Harnisfőger Tímea egy olyan mentor, aki szakértelmével és rálátásával segít az álmaink megvalósításában, a karrierváltásban! 

Több évtizedes vezetői- és több éves karrier coaching tapasztalattal a háta mögött hatékonyan támogat életcélod megtalálásában és megvalósításában. Segít kiépíteni a belépésedet az új területre, kidolgozni a terveidet. 

Amennyiben egy megbízható, szakértő karrier coachot keresel, megtaláltad! Fordulj bizalommal Harnisfőger Tímeához karrierváltással, szakmai elakadással, munkahelyi konfliktusokkal, vagy bármilyen karrierbeli problémával!

Foglalj időpontot egyéni konzultációra Tímeához és indulj el a kiteljesedés, önmegvalósítás útján!

Oszd meg a cikket:

További bejegyzések