Ismerd fel, mikor van szükséged segítségre vezetőként!

Vezetőként, vagy a szakmánkban elismert nőként hozzászoktunk, hogy tőlünk kérnek segítséget. Mi nyújtjuk a támaszt azoknak a kollégáknak, akiknek szükségük van iránymutatásra, mi adunk nekik tanácsot az aktuális témával vagy problémával kapcsolatban. 

Viszont mi történik akkor, amikor egy ilyen vezetőnek van szüksége útmutatásra? Van, hogy saját magunkra próbálunk hagyatkozni, mondván, hogy mi vagyunk az erős láncszem. A felismerés azonban az első lépés a fejlődés felé: vannak olyan helyzetek, amikor igenis elkél a segítség. 

A sikeres nők kihívásai

Léteznek olyan szakmák, amelyekben még mindig kihívást jelent nőként érvényesülni – főleg vezető nőként. Az ilyen munkahelyeken mindennapos a küzdelem, amit meg kell vívni a tiszteletért és az elismerésért.

Ez folyamatos stresszhelyzetet képez, amelyet nehéz sok ideig tűrni. Amennyiben nem kezeljük megfelelően, kiégéshez, vagy akár nagyobb munkahelyi konfliktusokhoz vezethet. Továbbá veszélyezteti a munka-magánélet harmóniáját, így otthonunkban is a munkahelyi gátak járnak a fejünkben, miközben a nyugalmat, családunkkal töltött időt kellene élveznünk. Ez még több stresszt eredményez, mely a munkahelyen is korlátozhat. 

De hogyan szabadulhatunk ki ebből az ördögi körből? 

Annak érdekében, hogy elérjük a siker és boldogság együttesét, le kell küzdenünk ezeket az akadályokat. Ebben egy nagyszerű segítő lehet egy karrier coach vagy mentor, aki ismeri és átérzi azokat a problémákat, amelyekkel mi magunk is szembesülünk.

Miben tud segíteni egy karrier coach, mentor? 

Egy coach irányt mutat, segít megtalálni céljainkat és elérni azokat. Egy, a szakmai sikerekre specializálódott coach, mentor pedig tökéletes megoldást tud nyújtani a munkahellyel kapcsolatos problémákra. 

A szakma igen telített, így kiemelten fontos, hogy megfontoltan döntsünk arról, hogy ki segítsen elérni álmainkat szakmai életben, a sikert és a boldogságot. Egy olyan megbízható szakembert kell választani, aki pontosan érti a problémát, és segít az akadályok leküzdésében. 

Aki üres szavak helyett konkrét tervet ad és segít elérni céljainkat, végigkísér a megvalósításban. Ilyen szakemberre ékes példa Harnisfőger Tímea, aki több éves felsővezetői tapasztalatával tökéletesen átlátja azokat a problémákat, amelyekkel egy vezető nőnek meg kell küzdenie. 

Mikor van szükségünk karrier coach-ra? 

Vannak tipikusan olyan élethelyzetek, szituációk, amikor nagy hasznát tudjuk venni egy karrier coach meglátásainak, iránymutatásának. Elhoztunk néhány példát:

Előrelépési korlátok: önfejlesztés

A ranglétrán, szakmában való feljebb lépés sokak álma. Azonban a legambíciózusabbak is ütközhetnek olyan akadályba, amely hatására nem tudják megvalósítani ezt az álmot. Nem szabad feladni – hiába érzed úgy, hogy évek óta egy helyben állsz és nem tudsz feljebb lépni, hidd el, hogy igenis van kiút. 

Egy megfelelő karrier coach segít beazonosítani a problémát és megoldani azt. Amennyiben szükséges, különböző eszközökkel és módszerekkel segít fejleszteni készségeidet, hogy minél könnyebb legyen a szintlépés. 

Új munkahelyen kamatoztatnád tudásodat? Egy karrier coach nagy segítségnek bizonyul! A tökéletes önéletrajz, motivációs levél megalkotása és a megfelelő felkészülés az interjúra sarkalatos pontja annak, hogy ott folytathasd munkádat, ahol szeretnéd. 

Munkahelyi konfliktusok

Bármikor felmerülhet probléma a csoporton belül vagy a munkakörnyezetben. Mint már korábban is említettük, a munkahelyi konfliktusok nagymértékben tudják befolyásolni teljesítményünket és a munka-magánélet egyensúlyát. Ezeknek kezelése van, hogy nehéz feladatnak bizonyul. 

Oldd meg könnyedén ezeket a konfliktusokat könnyedén egy karrier coach segítségével! A szakembernek köszönhetően a jelenlegi és jövőbeli összezörrenéseket is könnyebben el tudod simítani, hiszen olyan eszközökkel gazdagodsz, amelyek máskor is tudsz alkalmazni. 

Motivációhiány

Nem vagy egyedül, amennyiben úgy érzed, hogy a szakmád, melyben egykor örömödet lelted, ma már nem hozza azt a katarzist, amelyet régen éreztél. Elérkeztél arra szintre, hogy nem találsz új kihívást munkádban. Könnyedén elvégzed a napi feladatokat, azonban már nem olyan lelkesedéssel, motivációval, mint egykoron. 

Egy karrier coach-nak köszönhetően újra megtalálhatod azt a pluszt szakmádban, amely egykoron éltetett, vagy megtalálhatod igazi hivatásodat.

Saját út megtalálása

Az ideális életben a hobbink a munkánk. Sajnos ez nem mindenkinek adódik meg, azonban Te is tartozhatsz azok közé, akiknek igen! Bármely élethelyzetben is jársz: tudd, hogy nem késő újrakezdeni és megvalósítani álmaidat.

A megfelelő karrier coach segít elérni azt az álmot, hogy kiteljesedj munkádban. A cél, hivatás megtalálása és elérése, avagy a karrierváltás olyan szituáció, amelyben jó, ha fogja egy szakember a kezünket. 

A felsoroltakon kívül számos helyzetben bizonyulhat hasznosnak egy karrier coach bevonása a szituációba, hogy szakértelmével és tapasztalatával irányt mutasson, ezáltal pedig segítsen számunkra meghozni a megfelelő döntést. 

Küzdelem saját magunkkal

A bevallás az egyik legfontosabb tényezője annak, hogy elinduljunk a fejlődés, önmegvalósítás útján. Vezetőként általában a mi véleményünket, segítségünket kérik mások, azonban egy igazán erős vezető nő tudja, hogy mikor áll ő a másik oldalon, mikor jött el az ideje annak, hogy ő is segítséget kérjen. 

Amennyiben ez sikerült, gratulálunk! A felismerés az első, kulcsfontosságú lépése a kiteljesedés, a siker és a boldogság elérésének útján. 

A következő lépés a karrier coach kiválasztása, aki megfelel igényeinknek és megoldást tud szolgálni a problémánkra.

A megfelelő mentor megtalálása

Vezető nőként fontos, hogy olyan mentorra essen a választásunk, aki megfelel elvárásainknak, megérti és ismeri az akadályokat, amelyekkel szembe kell néznünk. 

Harnisfőger Tímea több évtizedes szakmai és több éves felsővezetői tapasztalattal átérzi a problémákat, amelyek közéd és szakmai kiteljesedésed közé állnak!

Egy elhivatott mentor, akihez bármilyen karrieri nehézséggel fordulhatsz, legyen szó akár karrierváltásról, hivatás megtalálásról, munkahelyi konfliktusok kezeléséről vagy egy fejlődési gát leküzdéséről.

Küldetése, hogy segítsen kiteljesedni kliensei számára a szakmai életben, megvalósítani álmaikat és elérni a siker és a boldogság együttesét.

Készen állsz arra, hogy változtass és rátérj az önmegvalósítás útjára?

Vedd fel a kapcsolatot Tímeával!

Oszd meg a cikket:

További bejegyzések